DruštvoVesti

DESET KONCENTRATORA KISEONIKA ZA LESKOVAČKU BOLNICU

Leskovačkoj Opštoj bolnici je opština Vlasotince donirada deset koncentratora za kiseonik koji će proizvoditi do pet litara ovog gasa i time pomoći potrebe ove zdravstvene ustanove koja smešta pacijente kako iz čitavog Jablaničkog okruga, tako i drugih gradova. Povodom ove donacije su bolnicu posetili danas predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Prema predračunskoj vrednosti radovi druge faze na glavnoj zgradi leskovačke Opšte bolnice biće vredni preko 5 milijardi i 240 miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Cvetanović.

Zahvaljujući na donaciji opštini Vlasotince gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je kazao da je bolnica dobro opremljena zahvaljujući velikoj podršci predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije koji su u leskovačku bolnicu uputili zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva i medicinsku apataturu – tri klinička, šest mobilnih respiratora, dva rendgen aparata, gasni analajzer i deset monitora za praćenje vitalnih funkcija. Zahvaljujući ovoj pomoći, leskovačka bolnica sada ima 16 respiratora. To je pomoglo formiranje respiratornog centra za lečenje najtežih pacijenata, koji je u potunosti pripremljen za svega dva dana, istakao je Cvetanović.
Opšta bolnica Leskovac ustanova koja zbrinjava i pomaže pacijentima iz čitavog Jablaničkog okruga i da je to jedan iz razloga zbog čega je opština Vlasotince uputila ovu donaciju, poručio je predsednik ove opštine Bratislav Petrović.
Gradonačelnik je ovom prilikom najavio sastanak sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima radi pregovora oko nastavka radova na rekonstrukciji bolnice.
„Prema predračunskoj vrednosti radovi druge faze na glavnoj zgradi leskovačke Opšte bolnice biće vredni preko 5 milijardi i 240 miliona dinara“, kazao je Cvetanović.
Kada je reč o projektu, finansiraće ga grad Leskovac sa 52 miliona dinara.
Potreba za koncentratorima se javila, a leskovačka bolnica je tim povodom uputila pisanu molbu za davanjem donacije svim opštinama koje gravitiraju ka ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Krenula je i anketa među zdravstvenim radnicima o predstojećoj vakcinaciji zaposlenih u bolnici. Kako je rečeno vakcina je dobrovoljna, postoji obrazac koji će ljudi potpisivati.