I OVE GODINE ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTORIMA ŠKOLA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, tradicionalno kao i ranijih godina održao sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada , predstavnicima Školske uprave, Sindikata prosvetnih radika i Gradske uprave.
Čestitao je početak nove školske godine svim đacima rečima: ,,Svim školarcima, roditeljima i zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji Grada Leskovca želim srećan i uspešan početak nove školske godine.
Najmlađim učenicima, našim dragim prvacima, želim da im svaki korak na uzbudljivom putu usvajanja novih znanja bude lak, poletan i zabavan. Srećno!”
Grad je i ove godine za sve đake prvake na svojoj teritoriji opredelio po 6 hiljada dinara za nabavku udžbenika, a iz svog budžeta 16 procenata, odnosno preko 780 miliona dinara izdvaja iz budžeta za oblast obrazovanja.
Nagrađuje i svoje mlade talente kako novčanim sredstvima, tako i nagradnom ekskurzijom za maturante vukovce.
Sve svoje obaveze prema svim ustanovama i oblastima izmiruje uredno i na vreme, istakao je Cvetanović u obraćanju direktorima 35 osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Načelnica Školske uprave Marina Ilić je zaključila da je onlajn nastava tokom prethodne dve godine obeležene epidemijom korona virusa bila pravi izazov, ali da su se svi prilagodili i da je veliki doprinos dala i lokalna samouprava, ali i Ministarstvo prosvete koje ih je opremilo potrebnim sredstvima za rad. Ona je istakla da je nastava ove godine počela redovno, neposrednim radom.
Predsednici Aktiva direktora srednjih škola i osnovnih škola Dragana Cvetanović i Dejan Cakić su se složili da u narednom periodu predstoji mnogo obaveza i rada, ali da sve škole imaju ogromnu podršku Grada i samog gradonačelnika.

Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća, govorio je o proteklim dešavanjima u vezi sa Kampom RTS Krosa koji je bio održan upravo u našem gradu. On je istakao da je ove nedelje ugovorena završna trka RTS krosa koja će 15. oktobra okupiti sportiste, rekreativce, amatere i profesionalce svih uzrasta. Taj događaj će zaokružiti ovogodišnji RTS Kros u okviru kojeg je Leskovac bio domaćin Kampa 2022 za decu iz dijaspore. Predložio je ŠU da se ta subota proglasi radnom, kako bi masovnost bila veća, a pozvao i predstavnike škola svih ostalih opština Jablaničkog okruga da takođe uzmu učešće u velikom Krosu koji će početi u 9:30.