DruštvoVesti

I U LESKOVCU OBELEŽAVANJE MESECA SOLIDARNOSTI SA STARIJIMA

Povodom meseca oktobra, meseca solidarnosti sa starijima,kao i ranijih godina, Ustanova za odrasle i starije Leskovac i Udruženje penzionera grada Leskovca pripremili su bogat program za korisnike ove ustanove, a slogan glasi ,,Pruži ruku”.

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. U Ustanovi za odrasle i strarije u Leskovcu je smešteno 190 korisnika, a na listi čekanja za smeštaj ih ima preko 80.

Tim povodom korisnici Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu imali su priliku da uživaju u bogatom programu koji je izveden u Dnevnom boravku i koji njima mnogo znači, čak su i sami birali deo programa.

Tokom ovog meseca biće organizovana i poseta najstarijim sugrađanima i akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska, kao i izleti. Prigodan program biće priređen i za korisnike Ustanove Sunčana jesen, dok će Udruženje penzionera 13.oktobra obeležiti svoj dan. Sa Udruženjem Hrast 30. oktobra će se organizovati humanitarni koncert na kome će se prikupljati sredstva za obolele od raka.
Nedostatak vremena i mnoštvo obaveza mladih i ljudi srednjeg doba čini da dosta starog stanovništva bude upućeno na neki vid pomoći i ovo je prilika da uživaju u vremenu provedenom sa svojim vršnjacima, ali i decom koja dolaze i priređuju program za svoje starije sugrađane.