IME MANDATARA ZA SASTAV NOVE VLADE, VUČIĆ ĆE SAOPŠTITI NAJKASNIJE ZA DVA DANA

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, izjavio je, nakon sednice Predsedništva ove partije, da će u skladu sa Ustavom Srbije, ime mandatara za sastav nove Vlade, saopštiti u roku od 48 sati, odnosno u petak posle podne ili subotu ujutru.

Na sednici Predsedništva najveće političke partije u Srbiji i liste koju su pre svega, vodili naprednjaci, ali i u kojoj su bili koalicioni partneri, razmatrane su ključne teme za našu državu, među kojima se našao i izbor mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.
Prema rečima predsednika Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, ime mandatara, biće poznato javnosti u petak, najkasnije u subotu ujutru.

Predsednik Vučić izjavio je da će i Ana Brnabić i Miloš Vučević, koji su kandidati za mandatara, biti deo kabineta u Nemanjinoj 11, najavljujući i velike promene u vladi.
Ovom prilikom naglasio je i da će u okviru funkcionisanja buduće vlade, veliki značaj imati i vanstranački orijentisani ljudi, koji su u mogućnosti da pomognu Srbiji, u teškom periodu koji sledi.

Na formiranje nove Vlade, kako naglašava, neće se čekati duže od dve do tri nedelje, od trenutka kada mandatar za njen sastav bude izabran.
Govoreći o nestašici energenata na globalnom nivou, Vučić je objasnio da se nikada nije desilo da, na primer, isključenja struje najavljuju zemlje poput Velike Britanije i Finske i istakao da je baš zbog toga, Srbiji potrebna Vlada odgovornih, ozbiljnih i posvećenih ljudi.

Predsednik Vučić je najavio i da će u roku od 48 časova biti doneta odluka o održavanju Europrajda u Beogradu.