DruštvoVesti

INFORMATIČKA OPREMA ZA OSNOVNE ŠKOLE IZ JABLANIČKOG OKRUGA

Dvadeset tri leskovačke osnovne škole i sedam škola iz ostalih opština Jablaničkog okruga, kao i Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, dobili su danas informatičku opremu u vidu dronova, i to za učenje programskih jezika u petom i šestom razredu. Neophodna finansijska sredstva u vrednosti od 450.000 dinara za nabavku 31 drona, obezbedila je humanitarna organizacija „Rotari klub“ Leskovac, dok je lokalna samouprava učestvovala sa 100.000 dinara.

U okviru ovog sveobuhvatnog projekta, realizovana je i obuka rukovanja dronom, za više od 60 nastavnika, sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Pomenuta informatička oprema, kako je rečeno, ne samo da će unaprediti uslove za izvođenje savremene nastave, već će doprineti i podizanju digitalnih veština kako učenika, tako i zaposlenih u prosveti.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas učestvovao u uručenju opreme predstavnicima osnovnih škola, istakao je značaj digitalne pismenosti i informatičke opremljenosti, koje su, zbog novonastalih okolnosti, postale presudne u vreme pandemije.

Organizacija „Rotari klub“ Leskovac realizovala je ovaj projekat povodom 24 godine od reosnivanja kluba.