KulturaVesti

IZLOŽBA ŠKOLE U BIBLIOTECI

U leskovačkoj Narodnoj biblioteci Radoje Domanović sinoć je otvorena izložba umetničkih radova iz kolekcije OŠ „Josif Kostić“ – „Umetnici školi“.
OŠ „Josif Kostić“ je januara meseca pokrenula akciju „Umetnici školi“ koja ima za cilj da se deca okruže umetničkim delima i inspirišu na kreativnost. U okviru ove akcije školi je svoja dela poklonilo ukupno petnaest umetnika.
Direktorka Narodne biblioteke u Leskovcu Vesna Ilić je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa ovom osnovnom školom što je rezultovalo postavljanjem izložbe umetnika kojima su kao i ovoj ustanovi kulture kao i njoj lično uručene zahvalnice.
Na izložbi koju će leskovčani moći da vide u portalima leskovačke biblioteke do 15.juna su izložene slike slike, crteži i fotografije petnaest leskovačkih stvaralaca Dragoljuba Stankovića Čivija, Miodraga Milutinovića, Joškina Šiljana, Ivana Ranđelovića, Vlastimira Spirića, Nikole Vukića, Igora Stojanovića, Silvane Spasić, Anje Cakić, Davora Pešića, Vladimira Stefanovića Laleta, Dejana Ranđelovića, Dušana Milenkovića, Nebojše Stefanovića Zaneta i Srboljuba Ranđelovića.