KRIZNI ŠTAB U UTORAK DONOSI ODLUKU O POHAĐANJU NASTAVE

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 doneće odluku u utorak o načinu pohađanja nastave u Srbiji. Drugo polugodište za učenike zvanično će početi u ponedeljak, 24. januara.
Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koji su dostavljeni Ministarstvu od strane Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 1. januara do 11. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 2.084 odnosno 0,27 odsto.
Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.
Imajući u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica, sve vreme, tokom boravka u školi.
Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.
Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.
Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji drugo polugodište počinje 24. januara.