KVALITETAN ZABAVNI PROGRAM ZA 32. ROŠTILJIJADU

Ovogodišnju 32. po redu, turističko-gastronomsku, manifestaciju “Roštiljijadu“, koja će biti održana u periodu od 22. do 28. avgusta, svojim nastupom na novoizgrađenom centralnom gradskom trgu u Leskovcu, otvoriće Jelena Karleuša. I u narednim danima, kako Leskovčane, tako i brojne posetioce, zabavljaće poznati izvođači, za šta je iz budžeta lokalne samouprave izdvojena suma od 6 miliona 750 hiljada dinara.

Imajući u vidu broj izlagača, posetilaca, ali i izvođača, koji svake godine prodefiluju, kroz najpoznatiju turističko-gastronomsku manifestaciju u našoj zemlji, ne čudi činjenica da se Roštiljijada nametnula kao prioritet u okviru delovanja lokalne samouprave.

Kvalitetan zabavni program, pripremljen sa idejom da udovolji svim ukusima, obeležiće i ovogodišnje izdanje festivala roštilja. Prvo veče rezervisano je za nastup Jelene Karleuše, koji će početi u 22 časa i 15 minuta, dok će u narednim danima koncerte održati Jelena Rozga, Goca Tržan, Riblja Čorba, Vesna Zmijanac i grupa Kiki Lesendrić i Piloti.

Za 32 godine trajanja, veoma veliki broj izvođača bio je deo Roštiljijade, a ima i onih koji su više puta nastupali. Kao primer za to, Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije grada Leskovca, naveo je grupu Riblju čorbu, koja je 2019. godine, na ovoj manifestaciji, priredila veče za pamćenje.

S obzirom na to da je u Leskovcu nedavno otvoren novoizgrađeni centralni gradski trg, za razliku od prethodnih izdanja manifestacije, novina od ove godine je da će nastupi izvođača biti održani na ovom mestu, potvrdio je Nebojša Kocić, rekavši da je ovo odluka gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Jedino što brine organizatore je najavljeno loše vreme za sledeću sedmicu.

Podsećanja radi, potvrda da Roštiljijada predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija u zemlji, stigla je i od Turističke organizacije Srbije, koja je prošle godine ovaj festival gurmanluka nagradila priznanjem „Turistički cvet“.