SKUP PROTIV PARADE PONOSA U LESKOVCU BIO NEPRIJAVLJEN NI MUP-u, NI SPC

Oko pedesetak građana se okupilo sinoć pred hramom Svetog Simeona Mirotočivog u Dubočici zbog tkzv.Krsnog hoda za spas porodice i hrišćanskih vrednosti a protiv Evropske parade ponosa, za koji se ispostavilo da nema podršku Niške eparhije, niti je njegovo održavanje prijavljeno na vreme policije. U međuvremenu je ova parada otkazana.

Iako je u pozivu stajalo da je organizator Srpska pravoslavna crkva, sveštenici ističu da nemaju ništa sa organizacijom ovog skupa, kao i da niko nije tražio od Niškog vladike dozvolu za okupljanje pred hramom Svetog Simeona Mirotočivog i da su oni vršili redovnu službu na praznik Preobraženja.

Inicijativa je u stvari krenula sa društvenih mreža, od Hadži Gorana Đorića i dobila podršku pojedinih partija, mada se niko od njihovih čelnih ljudi u gradu iako su pozivali građane da dođu nije pojavio.

Neki od okuplljenih građana ističu da nemaju ništa protiv homoseksulaca, ali da su protiv Parade ponosa.

Nova protestna šetnja protiv Parade ponosa je zakonski zakazana u MUP-u za ponedeljak 22.avgust, okupljanje takođe pred pravoslavnim hramom u Dubočici, ali je sinoć Euproprade otkazan, tako da je na organizatoru da odlluči o njenom održavanju.