DruštvoVesti

LESKOVAC ČLAN ,,POKRETA ZA DECU TRI PLUS“

Potpisivanjem ugovora danas u svečanoj sali grada, Leskovac se priključio članstvu „Pokreta za decu tri plus“ kako bi svojim građanima i porodicama sa troje i više dece omogućio brojne pogodnosti i poboljšan materijalni status.

Osnivač i predsednik ,,Pokreta za decu tri plus“ i sam otac troje dece Vladica Gavrilović je izrazio zadovoljstvo što je povodom potpisivanja ugovora danas u Leskovcu povodom saradnje sa lokalnom samoupravom što pokazuje da je naš grad na dobrom putu.
,,Naš osnovni cilj je borba za natalitet jer se nažalost rađa sve manje dece, a svetska pošast korona virus je uslovila da taj broj bude manji jer je naš protivnik ozbiljan, bela kuga. Da bismo to sprečili neophodno je da od ukupnog broja porodica 45% bude sa troje dece“, kazao je Gavrilović.
,, Sa tom željom smo 2017. godine oformili ovaj pokret kao jedan od načina da probudimo svest kod građana. Nije toliko bitno da ostvare uštedu osnovni cilj je da se iskaže poštovanje prema porodicama sa troje i više dece.Realizacijom projekta ostvaruje se pravo na ponosnu karticu u saradnji lokalne samouprave, koja dostavlja imena majki sa troje i više dece, od kojih je bar jedno dete maloletno, i Udruženja, koje je potpisnik ugovora sa pravnim subjektima o popustu. Podelu ponosne kartice kojom roditelji ostvaruju finansijsku olakšicu pri kupovini robe ili pružanja usluga, čime se ostvaruje poboljšanje uslova za zadovoljenje potreba i unapređuje materijalni položaj navedenih porodica vrši lokalna samouprava“, istakao je Gavrilović.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović, majka troje dece, je naglasila da će članstvo u „Pokretu za decu tri plus“ doprineti merama populacione politike koje grad Leskovac već sprovodi, a među kojima su jednokratna pomoć za porodilje u iznosu od 10 hiljada za zaposlene i 20 hiljada za nezaposlene porodilje, vaučeri za deset prvorođenih beba u godini u iznosu od 20 hiljada dinara, naknada za udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca, i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći, subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima i finansiranje postupka vantelesne oplodnje.
18 je lokalnih samouprava do sada podržalo ,,Projekat za decu tri plus“ što je i Leskovac prepoznao pa će tako i porodice sa teritorije našeg grada moći da dobiju brojne benefite.