PrivredaVesti

LESKOVAC, POVOLJAN GRAD ZA INVESTICIJE

Niz investicija koje će biti realizovane ove nedelje, još jednom je pokazao da je grad Leskovac, koji je inače nedavno po četvrti put dobio BFC sertifikat, jedan od najprivlačnijih gradova ne samo za strane, već i za domaće investitore.

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, lokalni privrednici svojim uspehom i novim investicijama, iz godine u godinu pokazuju da Leskovac spada u red gradova sa izuzetno pozitivnim poslovnim okruženjem u našoj zemlji.

Važno je napomenuti da će na jesen fabrika „Mladost“ otvoriti novi pogon u kojem će se obavljati najsavremenija proizvodnja crepova i u njemu će, u skladu sa planovima, biti zaposleno 50 novih radnika, pored 200 zaposlenih koliko fabrika crepova trenutno ima.

Cvetanović je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja uspešnih porodičnih firmi koje posluju dugi niz godina u Jablaničkom okrugu i pri tom ostvaruju vrlo dobre rezultate.

Strani investitori, predstavljaju veoma važan stub leskovačke privrede i kako je istakao Cvetanović, broj potencijalnih investitora zainteresovanih za ulaganje u Leskovac, je sve veći.

Turska kompanija Erenli koja je nedavno otvorila ogranak u našem gradu, planira da na lokaciji Zelena zona izgradi novi proizvodni objekat u kome će raditi 338 zaposlenih. Ovaj investicioni projekat vredi 16,6 miliona evra.

Da podsetimo, Kompanija DITS, koja se bavi proizvodnjom i prodajom nameštaja, sutra, 22. jula otvara novi izložbeno-prodajni prostor, a otvaranje Akva parka „Atina“ u Leskovcu zakazano je za petak, 23. jul.