DruštvoVesti

LESKOVAC POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE

Grad Leskovac je četvrti put dobio BFC SEE sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju koji važi do 2023.godine i jedinstven je program namenjen opštinama i gradovima na području jugoistočne Evrope koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredeljeni za unapređenje poslovnog okruženja, privlačenje investicija i podsticaj razvoja lokalne ekonimije.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare ovimpovodom grad Leskovac je ostvario maksimalan rezultat od 100 % u čak 6 od 10 kriterijuma i ukupno 96,33% ispunjenosti svih kriterijuma, a u ovom delu Evrope je jedino grad Gradiška iz Republike Srpske je uspeo da ostvari ovako dobar rezultat pored Leskovca. Ovaj sertifikat važi do 2023. godine.
Grad Leskovac je u tri navrata bio nosilac sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju, dok smo 2020. po četvrti put prvi u Srbiji uspešno prošli kroz proces resertifikacije NALED-a koji godišnje nadgleda rad lokalne samouprave na ovom polju. Zbog trenutne epidemiološke situacije NALED je dokaze u vidu potvrde i table poslao tek prošle nedelje.
Kako je kazao gradonačelnik hipermarket ruskog Svetofora biće u kompleksu Apostolović otvoren tokom leta, najverovatnije u julu, dok je turski investitor zainteresovan za Zelenu zonu, u oblasti je autoindustrije i ukoliko se između Leskovca i Prokuplja odluči za naš grad zaposliće oko 2000 radnika.