SportVesti

LESKOVAČKE ODBOJKAŠICE PRED VELIKIM USPEHOM

Predstavnici lokalne samouprave su povodom Međunarodnog dana sporta posetili odbojkašice OK Leskovac 98 koj će nakon predstojeće utakmice u nedelju potvrditi plasman u Prvu a ligu Srbije.
„Mi smo danas ovde da bismo pružili podršku našim odbojkašicama pred važnu utakmicu. Nadamo se da će one i dalje nastaviti svoju dobru igru i da će u nekom narednom periodu ući i u Super ligu” poručio je gradski većnik Aleksandar Pejčić.
„Ljubav prema ovom sportu gajim od malena. Odbojka me je naučila disciplini, upornosti, odgovornosti i istrajnosti, kako u odbojci, tako i u svim drugim životnim situacijama. Zato smatram da je za mlade jako bitno da se bave sportom” kazala je kapiten kluba Danica Ćirković.
„Klub broji preko 200 devojčica, trenutno se takmičimo u svim selekcijama. Osim prvog tima koji se bori i koji će verovatno u nedelju da potvrdi ulazak u prvu ligu, drugi tim će takođe ući u viši rang, to je druga liga jer smo trenutno prvi u regionalnoj ligi. Kroz period od 4 godine mi smo dali određeni broj reprezentativaca, što u pionirskoj, što u kadetskoj, što u juniorskoj kategoriji, nismo sedeli skrštenih ruku, nego smo svaki dan i sat koristili da ta deca budu uzorni sportisti i da budu primer drugoj deci“ poručio je trener leskovačkih odbojkašica, Miodrag Rajković.