LESKOVAČKI SAVEZ SPORTOVA PODELIO NAGRADE NAJBOLJIM SPORTISTIMA I NADAMA SPORTA

U organizaciji Leskovačkog saveza sportova i pred predstojeće novogodišnje praznike uručene su tradicionalne nagrade najboljim sportistima na teritoriji grada Leskovca.

Predsednik Leskovačkog saveza sportova Srđan Stamenković koji je uručio sportske nagrade je istakao značajnu podršku grada Leskovca sportskim klubovima i ustanovama koja je za devet godina od 18 miliona porasla ove na 95, dok je već za naredno leto planirano 120 miliona dinara. Sa još 120 miliona dinara se finansira i SRC Dubočica u kome se održavaju brojna takmičenja.
„Igramo u istom timu, dragu sportisti, jedna smo ekipa, a naš cilj je da postignemo što bolje rezultate i ime Leskovca upišemo u sportske anale“, poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović kome je uručena specijalna nagrada Leskovačkog saveza sportova.
Leskovački savez sportova je uručio ukupno 35 sportskih nagrada i to: 17 nagrada za sportsku nadu grada Leskovca za 2021. godinu, zatim 11 specijalnih priznanja, kao i 7 priznanja za – pedagoga fizičke kulture za rad u 2021. godini – Ivan Cvetković, Savez za školski sport Leskovac, zatim za rad u drugim organizacijama za podršku sportu – Aleksandar Cvetanović, Metla komerc – RK Dubočica 54, za najboljeg trenera u 2021. godini – Jelena Stanojević, Karate klub UNSU, za sportskog radnika za rad u 2021. godini – Igor Stojanović, Košarkaški klub Zdravlje Leskovac, za najboljeg sportistu – Andrija Atanasković, RK Dubočica 54 i sportistkinju – Maja Miljković, u 2021. godini, kao i za najbolji sportski klub u 2021. godini – KK Zdravlje Leskovac.
Jelena Stanojević, trener Karate kluba UNSU, koja je proglašena za najboljeg trenera u 2021. godini istakla je da se sprortisti pre svega bave onim što vole i žele.
Za najboljeg sportistu grada Leskovca je proglašen Andrija Atanasković, igrač RK Dubočica 54, koji je kazao da je ispunio svoje dečačke snove.
Leskovac sve većim novčanim sredstvima nagrađuje svoje sportiste, kao ambasadore grada, a ono što se očekuje od njih su rezultati, poručeno je sa današnje tradicionalne dodele sportskih nagrada u organizaciji Leskovačkog saveza sportova.