LESKOVČANI IMAJU MOĆ – BUDI SUPERGRAĐANIN

Predlog projekta koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže u Gornjoj Jajini i mosta na Veternici, ocenjen je kao najbolji u okviru nagradne igre leskovačkog Udruženja „I ja se pitam“. Pored ovog, prema mišljenju građana, još devet projekata trebalo bi uvrstiti u budžet grada za 2022. godinu.

Među ostalim predloženim problemima koje treba rešavati i uvrstiti u budžet grada Leskovca za 2022. godinu, našao se i projekat sugrađanke, Zdenke Grozdanović, koji obuhvata uređenje prostora iza autobuskog stajališta kod zgrade Tri šešira.

Poziv leskovačkog Udruženja „I ja se pitam“, koji je otvoren povodom aktivističke nedelje „Građani imaju moć – Budi supergrađanin“,  i u cilju njihovog animiranja, kako ističe članica Marija Trajković, naišao je na veliki odaziv građana, koji, ukazivanjem na postojeće probleme u svojoj sredini, žele da učestvuju u kreiranju boljeg života u Leskovcu.

Simbolična nagrada u vidu kišobrana uručena je podnosiocima najboljih predloga.

Građani takođe smatraju da je Ohridskom naselju neophodno igralište za decu, zatim da je u Turekovcu potrebna izgradnja kanalizacije, kao i da pešačke staze između zgrada u naselju Dubočica, zahtevaju uređenje.