DruštvoVesti

MAMOGRAFSKI PREGLEDI DO 26. AVGUSTA U MOBILNOM MAMOGRAFU

Pomoćnik direktora Doma Zdravlja u Leskovcu, Časlav Nedeljković, izjavio je da je u mobilnom mamografu, koji se u ovom trenutku nalazi ispred ulaza u Dom zdravlja, obavljeno više od hiljadu preventivnih pregleda. Kako nam je rekao, pokretni mamograf, biće ispred ove zdravstvene ustanove do 26. avgusta.

Prema rečima pomoćnika direktora leskovačkog Doma zdravlja, Časlava Nedeljkovića, interesovanje žena za preventivne, mamografske preglede na vrlo je visokom nivou.

Dnevno, pregleda se između 35 i 40 žena, kaže Nedeljković, a do sada je više od hiljadu žena iskoristilo pruženu mogućnost i obavilo preventivni pregled dojke u mobilnom mamografu.

Ovom prilikom, Nedeljković nam je govorio i o prvobitnoj ideji, koja je podrazumevala da žene iz brojnih preduzeća na području grada Leskovca dođu na pregled u većim grupama. Medjutim, kako navodi on, iz više razloga, bilo je teško organizovati njihov dolazak.

Nedeljković je dodao da će se, posle 26. avgusta, kada mobilni mamograf ne bude više ispred Doma zdravlja, nastaviti sa pozivanjem žena po spisku koji je ranije napravljen.

Nedeljković je apelovao na sve sugrađanke da iskoriste ovu mogućnost i obavezno obave mamografski pregled, jedino je potrebno da termin zakažu u Preventivnom centru Doma zdravlja.

Vrlo je važno da žene budu svesne značaja ovih pregleda, istakao je Nedeljković.

Pokretni digitalni mamograf, ispred leskovačkog Doma zdravlja, biće do 26. avgusta. Inače, on je u Leskovcu, sa radom počeo 14. juna, i predviđeno je da u našem gradu bude stacioniran tri meseca.