DruštvoVesti

MOGUĆE PREUZIMANJE RADNIKA ,,DŽINSIJA“ OD STRANE TRI KOMPANIJE

Grad Leskovac je kako je izjavio danas gradonačelnik Goran Cvetanović preduzeo preventivne mere, jer se predosetio odlazak turske kompanije Džinsi, a jedan od koraka su razgovori koji su obavljeni sa italijanskom kompnijom zainteresovanom za prostor gde je turski investitor poslovao.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se u svom kabinetu sastao sa predstavnicima italijanske kompanije Aunde. Razgovaralo se o potencijalima za saradnju između grada Leskovca i ove kompanije koja želi da pokrene pogon i otvori proizvodnju u našem gradu.
Predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca će sutra posetiti Vladu Republike Srbije kako bi detaljnije razgovarali o ovoj potencijalnoj investiciji. Leskovac je od strane predstavnika inostrane kompanije prepoznat kao grad pogodan za realizaciju investicije.

Ova kompanija je kako je kazao gradonačelnik zainteresovana pored Autostopa i Jure i za preuzimanje radnika Džinsija koji je svoje zaposlene obavestio SMS porukama o likvidaciji firme.

Kada je reč o dugovanjima Džinsija prema leskovačkom Vodovodu gradonačelnik je kazao da iznose 350.000 dinara. U objekat stare Sintetiteke, koja je obnovljena od poda do krova, grad Leskovac uložio je preko 200 miliona dinara i ona se nalazi u vlasništvu lokalne samouprave