DruštvoVesti

NA JESEN GOTOV TRG?

U centru Leskovca se već nazire konačni izgled gradskog trga, a prema procenama bi radovi mogli u najboljem slučaju da budu završeni početkom jeseni.
Radovi na centralnom Gradskom trgu koji uveliko kasne,ali su intenzivirani, prema najsmelijim procenama mogli bi da budu završeni ukoliko se nastavi ovim tempom s početkom jeseni.
JP Urbanizam je do sada učinilo sve što je moguće da ubrza radove na gradskom trgu, a izvođaču radova je poslato više dopisa upozorenja u tom smislu.
Predmet projekta i ugovora za centar Leskovca je izgradnja, uređenje centralnog gradskog trga površine od oko 8600 kvadratnih metara i uređenje pešačkih površina od oko 2700 kvadratnih metara. Ono što će se na trgu naći je pozornica, fontana, zelene površine i osnova za pilon. Pozornica će biti stepenasta, trougaonog oblika, višenamenska, planirano je da fontana bude u nivou partera, a obe će se naći u jugoistočnom delu trga. U blizini će biti i osnova za pilon, dok će zelene površine trakaste biti po obodu trga, odnosno, na samoj periferiji. Po obodu istih biće postavljene granitne klupe preko 50 komada, još 15 komada na trotoaru. Projektovano je urbano osvetljenje sa LED izvorom svetlosti.
Cilj je da se dobije savremeni prostor koji će biti mesto okupljanja Leskovčana, bilo je najavljeno u novembru 2019.godine kada su započeti radovi na investiciji je vrednoj 223 miliona dinara od čega je iznos prve faze 75 miliona dinara i koja je trebalo da bude završena još krajem prošle godine.