NARODNA STRANKA: GRAĐANI IZ SVOG DŽEPA PLAĆAJU VEOMA SKUPU CENU IZGRADNJE GRADSKOG TRGA

Povod današnje konferencije za novinare Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu, inače, simbolično održane na centralnom gradskom trgu, je upravo nedavna izjava gradonačelnika, Gorana Cvetanovića, u vezi završetka ovog kapitalnog projekta za grad Leskovac.

Jovica Stanković, predsednik Gradskog odbora ove stranke pitao je zbog čega je lokalna samouprava tek sada donela odluku da je pravo vreme za raskidanje ugovora sa odgovornim izvođačem radova, firmom Bauvezen iz Lazarevca, koja, kako naglašava, je već naplatila preko 90 odsto sredstava opredeljenih za ovaj projekat.

Stanković je ovom prilikom pozvao i direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novicu Nikolića, da javno saopšti ko je odgovoran za sve navedene propuste.

Na konferenciji za novinare je, između ostalog, istaknuto i da cenu ovog vrlo skupog kapitalnog projekta, koji i posle tri godine nije završen, plaćaju upravo svi građani iz Leskovca iz svog džepa.

Da podsetimo, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, nedavno je izjavio da će lokalna samouprava, do kraja tekućeg meseca, raskinuti ugovor sa izvođačem radova na izgradnji centralnog gradskog trga, firmom Bauvezen. Takođe, on je dodao i da je grad uspeo da naplati penale zbog kašnjenja radova u iznosu od 18,5 miliona dinara.

Inače, rok za završetak ovog kapitalnog projekta bio je godinu dana, a njegova realizacija započeta je novembra meseca 2019. godine.