PolitikaVesti

NARODNA STRANKA OBJAVILA RAT KORUPCIJI

Narodna stranka će kako je rečeno na današnjoj konfereniciji za novinare u Leskovcu na kojoj je govorio predsednik ove partije Vuk Jeremić učestvovati na izborima naredne godine ukoliko pregovori sa vlašću daju očekivane rezultate.

Leskovac je bez preterivanja jedan od otvorenijih gradova kada je reč o medijskom predstavljanju, konstatovao je Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke na konferenciji za novinare na kojoj su govorili i potpredsednik ove partije Miroslav Aleksić i potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke Leskovac Miloš Miladinović.

Sem pregovora o predstojećim izborima predvidjenim za narednu godinu Jeremić je istakao da je Narodna stranka objavila rat korupciji, čiji je najveći generator i gigant kompanija “Milenijum tim” koja služi za prelivanje novca iz budžeta u privatne džepove, a vlasnik je plantaže Navipa u okolini Leskovca koja je kupljena praktično upola cene.

Miroslav Aleksić se  se dotakao i uloge EPS-a koja je kako kaže dobila uputstvo kome sme da daje potvrdu za učestvovanje na konkursu za elektrifikaciju polja,  a jedan od tri  slučaja opet jedan vezan za ,,Milenijum tim”.

Funkcioneri Narodne stranke ne gube vreme u kancelarijama i na televizijama i stalno su u razgovoru sa građanima u pripremi za kampanju za izbore naredne godine, iako to ne znači da će učestvovati. Učestvovaće samo ako se steknu uslovi da budu fer i pošteni. Ova stanka je bila predvodnik bojkota prošlih izbora i bojkot je uspeo, jer da nije izbori bi bili tek za četiri godine.

Pregovori bi trebalo da dovedu do normalizacije političkih prilika i institucionalnog funkcionisanja u Srbiji, a nema dileme da će vlast pokušati da da  što manje ustupaka, naglašavaju u Narodnoj stranci.