DruštvoVesti

NASTAVLJA SE SARADNJA SA HELP-om

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvatanović i šef HELP kancelarije u Nišu Sanja Mitić danas su potpisali ugovor o saradnji u okviru regionalnog projekta „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“ kojim je nastavljeno upešno partnerstvo.
„Kroz vrlo produktivnu saradnju između grada Leskovca i nemačke organizacije HELP sprovode se aktivnosti usmerene na pružanje podrške budućim preduzetnicima, kako bi se bolje pozicionirali na tržištu rada i kako bi prepoznali, iskoristili i kreirali mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje” poručio je gradonačelnik Cvetanović.

Sanja Mitić, šef Help kancelarije u Nišu je najavila informativnu kampanju koja počinje u ponedeljak, 15.maja prvim sastankom u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu u 11 časova.

Ugovorom o saradnji između Grada Leskovca i Helpa planirana je podrška za najmanje 25 novih mikrobiznisa grantom u opremi prosečne vrednosti od 3000 evra, a prednost će imati inovativne poslovne ideje koje uzimaju u obzir zaštitu životne sredine. Ukupna vrednost projekta je 75.000 evra, sa učešćem grada Leskovca u iznosu od 30.000 evra za opremu i obuke koje će biti realizovane u okviru podrške.