KulturaVesti

NEDELJA KULTURE U LESKOVCU

Leskovačka Narodna biblioteka Radoje Domanović može da se pohvali najvećim brojem pozajmica knjiga, realizuju se brojni projekti, a u dečje odeljenje koje su danas obišli predstavnici kabineta gradonačelnika uloženo je 1,4 miliona dinara.
Leskovačka biblioteka je lider u bibliotekarstvu u Srbiji, izbor knjiga nikad nije bio veći i pruža besplatne upise za najmlađe korisnike što i potvrđuje akcija koja se realizuje više od pola veka pod nazivom „Dobro došli prvaci“, zatim za starije preko 65 godina starosti, za socijalno ugrožene, za višečlane porodice, za osobe sa invaliditetom, za decu iz hraniteljskih porodica, kazala je direktorka ove ustanove Vesna Ilić i dodala da dečje odeljenje broji 11.450 članova od kojih je aktivno 6.172. Poseduje knjižni fond od 18.784 publikacija, sada smeštenih u novim policama.
U uređenje ovog odeljenja uloženo je 1,4 miliona dinara sredstava iz republičkog i gradskog budžeta.
Kako je istaknuto ovom prilikom grad Leskovac nije više sinonim za roštilj i papriku, već i mesto brojnih kulturnih dešavanja visokog kvaliteta, a lokalna samoouprava će nastaviti sa pružanjem podrške kako ustanovama tako i manifestacijama.