NIJE BILO ZVANIČNIH PREGOVORA O KOALICIJAMA

Udruženje “I Ja se Pitam” obaveštava javnost povodom nedavnih izjava pojedinih političkih aktera da su u razgovorima sa našim udruženjem oko navodnog zajedničkog nastupa na predstojećim izborima, da nikakvih pregovora i razgovora nije bilo u tom smislu.

-Udruženje građana „I ja se pitam“ čine ljudi koji pre svega zajedničkim delovanjem rade na buđenju svesti o važnosti aktivizma svakog pojedinca u zajednici, na osnaživanju građanskih inicijativa, na ukazivanju prioriteta i nuđenju rešavanja urgentnih problema sa kojima se naše okruženje suočava.

-Udruženje je i formirano kako bi uticalo na uspostavljanje demokratskog Sistema i procedura u donošenju odluka, podržalo građane, lokalne zajednice i građanske inicijative u ostvarivanju njihovih prava, kako bi kao aktivni Građani doprineli svojoj zajednici i okruženju u kojem žive i zahtevalo od donosioca odluka i institucija da poštuju zakone i zakonske procedure.

Novinari postavljaju pitanja i to je nihov posao, ali pri davanju odgovora, odgovornost je na političkim akterima da daju valjane i odgovorne informacije kako ne bi dovodili javnost u zabludu.

Svaki član našeg udruženja ima pravo da kao pojedinac, ali ne kao zvanični predstavnik udruženja, razgovara sa bilo kim iz političkog miljea, popije kafu, razmatra političku situaciju, pozdravi se na ulici, ali to ne znači da je udruženje u kojem vladaju demokratske procedure u zvaničnim razgovorima sa bilo kim o koalicijama.