DruštvoVesti

NOVA DEČJA IGRALIŠTA ZA LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima je danas obišao novoizgrađeno dečje igralište Bambi na prostoru iza Tehnološkog fakulteta i koje je grad finansirao sopstvenim sredstvima od 5,9 miliona dinara.
,, Prostor za igru na ovoj lokaciji opremljen je svim potrebnim rekvizitima za decu svih uzrasta, tj. do 14 godina, a važno je napomenuti da su poštovani svi propisi o bezbednosti dečjih igrališta sa svim atestima da bi ovo igralište bilo bezbedno” istakao je gradonačelnik prilikom obilaska igrališta koje se prostire na 216 metara kvadratnih sa gumiranom podlogom za rekvizite sa dečjim spravama za igranje, za šta je iz budžeta grada opredeljen iznos od 5,6 miliona dinara. U narednom periodu se planira i uređenje prilaznih staza.

Leskovcu je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju odobrilo projekat rekonstrukcije dečjih igrališta. Odobren je iznos od 19,9 miliona dinara, grad će učestvovati sa dodatnih 13,6 miliona dinara, što znači da će u narednom periodu da se uloži ukupno 33,5 miliona za rekonstrukciju 4 igrališta na teritoriji Leskovca i to dva igrališta u centralnom parku pored trga i kod spomenika oslobodiocima, u parku Devet Jugovića i igralište u naselju Dubočica.