DruštvoVesti

U LESKOVCU PONOVO OBOREN REKORD ZA NAJVEĆU PLJESKAVICU

Leskovački majstori roštilja, Ljubiša Đorđević, Predrag Lazarević i Stevan Cvetković iz restorana Koliba, oborili su sinoć na 31. Roštiljijadi sopstveni rekord, koji su postavili pre dve godine. Oni su ispekli pljeskavicu tešku čak 67 kilograma.

Najveća pljeskavica na svetu, čija težina iznosi 67 kilograma, prečnika 179 centimetara i debljine tri centimetra, napravljena je sinoć u centru Leskovca, po tradiciji, u okviru Roštiljijade.

Poznati leskovački majstori roštilja, Ljubiša Đorđević, Predrag Lazarević i Stevan Cvetković, ovim činom, koji je trajao skoro dva sata, oborili su sopstveni rekord koji su postavili 2019. godine, kada su napravili pljeskavicu od 66 kilograma i dve stotine 50 grama.

Predragu Lazareviću i Ljubiši Đorđeviću ovo je peti rekord po redu.

Predsednik žirija Zoran Todorović, nakon završetka takmičenja za pravljenje najveće pljeskavice na svetu, istakao je da je ono bilo regularno, kao i da je najpoznatiji leskovački specijalitet sa roštilja ispao vrlo ukusan.

Najveća pljeskavica na svetu podeljena je brojnim Leskovčanima, okupljenim u centru grada koji su pomno pratili takmičenje.