PolitikaVesti

NOVA FABRIKA ILI NE, OPASNOST PO ŽIVOTNU SREDINU

Izgradnja nove fabrike koja bi loše uticala na životnu sredinu, uređenje trotoarskih površina umesto gradnje fontana koje ne rade, ali i veliki pad standarda stanovništva usled poskupljenja, bile su neke od tema današnje konferencije za novinare Narodne stranke.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Jovica Stanković je postavio pitanje direktoru JP Urbanizam i izgradnja da li će se raspisati javni poziv za uređenje trotoarskih površina ispred LKC iako je to obaveza Jugorosgas koje postavlja cevi za gasovod. Istakao je da bi se sredstvima koja su najavljena za izgradnju dve nove fontane u gradu mogle da asfaltiraju sve trotoarske površine koje su u lošem stanju, što je potkrepio i slikama mnogih delova grada.

Ipak, ono što najviše zabrinjava je gradnja nove fabrike za koju postoji dozvola republičkih organa, u blizini arterskih bunara što bi dovelo do ugrožavanja životne sredine. Po njegovim rečima na javnoj raspravi održanoj prošle godine nisu uvažene primedbe koje su iznete.

Kada je reč o enormnim poskupljenjima koja su nas zadesila Narodna stranka je pripremila niz mera, od ograničenje izvoza određenih proizvoda dok se ne snabde domaće stanovništvo do rasta mininalne zarade do 50 hiljada dinara. Sve će to i predložiti njihovi poslanici u novom sazivu Narodne skupštine.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, ohrabruje ih činjenica da je stigla prva oslobađajuća presuda Prekršajnog suda za učestvovanje u protestima i blokadi puta, mada su kako veruju mnogi građani već platili kazne.