DruštvoVesti

OBELEŽAN DAN AKADEMIJE JUŽNA SRBIJA, U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI REGIONALNOG STARTAP CENTRA

Akademija strukovnih studija Južna Srbija je danas obeležila svoj dan dodelom nagrada i priznanja . U toku su radovi na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra Leskovac na prostoru Akademije Južna Srbija u Leskovcu, a reč je o investiciji vrednoj 85 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Grad Leskovac i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok će Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija opremiti objekat.
,,Regionalni Startap inovacioni centar pružiće podršku novim preduzećima, timovima i pojedincima da realizuju poslovne ideje i kreiraju inovativne proizvode počevši od sektora IT tehnologija, do kasnije i u svim delatnostima koje stvaraju inovativna rešenja i proizvode. Centar će biti oslonac svim mikro, malim i srednjim preduzećima za razvijanje svog biznisa zasnovanog na inovacijama“ kazao je član Gradskog veća Zoran Branković.

Radove na izgradnji Startap centra obišao je ovom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima i rukovodstvom Akademije Južna Srbija.
Akademija strukovnih studija Južna Srbija je osnovana 2019.godine, a danas je za nas poseban dan jer obeležavamo Dan akademije. Dan kada se zajedno okupljamo kako bismo proslavili postignuća koja smo ostvarili kao akademska zajednica. Kao predsednik akademije ponosno stojim pred vama da izrazim duboku zahvalnost što sam deo ovog tima” kazao je u svom obraćanju predsednik Akademije Predrag Stamenković i dodao:
,,Naša akademija je mesto gde se stvaraju budući lideri, stručnjaci. Ovaj dan nam daje priliku da se zahvalimo svima i daje nam inspiraciju da gledamo unapred i nastavimo dalje”.

„Te 2019. godine grad je pružio podršku da se nekadašnje visokoškolske ustanove sa tradicijom dugom preko 6 decenija integrišu i reformom ujedine u sada već poznatu Akademiju” poručio je član Gradskog veća Stefan Kitanović u obraćanju tokom koga je istakao važnost izgradnje Startapcentra.

Povodom četiri godina rada Akademije Južna Srbija u amfiteatru ove visoko obrazovne ustanove upriličena je dodala jubilarnih nagrada zaposlenima i diploma studentima.