DruštvoVesti

U TOKU REKONSTRUKCIJA ULICA ZEKE BULJUBAŠE I POREČKE

Rekonstukcija ulica Zeke Buljubaše i Porečke je investicija vredna 12,9 miliona dinara, a ove je radove obišao gadonalčelnik Goran Cvetanović sa saradnicima.

Gradonačelnik Cvetanovič je ovom  prilikom naglasio činjenicu da Leskovac vodi računa o saobraćajnoj infrastrukturi u gradu, u selima, o manjim i većima saobraćajnicama, o centru grada, svim populacijama.

Na početku obraćanja podsetio je na rekonstrukciju dve ulice u romskom naselju Sat mahala sa investicijom od 32 miliona dinara.

Cilj nam je da kvalitet života svih koji žive u Leskovcu, a naročito nacionalnih manjina dignemo na najviši nivo, naglasio je Cvetanović Predmet ugovora u obe ulice je kompletna zamena kolovozne konstrukcije odnosno ugradnja novih tampona od šljunka i tucanika i na kraju asfaltiranje. Veći deo radova se odvija pod saobraćajem i odvijaju se po planu, kazao je Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Miroslav Alilović se obratio ispred Nacinalnog saveta romske nacionalne manjine je danas kazao da grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem vodi računa o poboljšanju kvaliteta života Roma.

Srećko Živković Dom kulture Roma je danas kazao da ovi radovi mnogo znače romskoj zajednici i da neće biti udarnih rupa u ove dve ulice. Vladimir Amzić se obratio u ime meštana i zamolio da se uredi prostor ispred Doma kulture Roma.