DruštvoVesti

OBELEŽANO PRVIH STOTINU DANA U PETOM MANDATU GRADONAČELNIKA I NJEGOVIH SARADNIKA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u današnjem uživo obraćanju popraćenom video materijalom predstavio rezultate prvih stotinu dana rukovođenja gradom u ovom mandatu.
U petom mandatu, nakon 5.februara kada je održana konstitutivna sednica, nastvljeno je produktivno razdoblje, kroz pozitivne promene, a fokus je nastavio da bude na boljem životu sugrađana, i sve to predano ka ostvarivanju ciljeva,.
Leskovac je ostvario pozitivnu poslovnu klimu i dobio značajno priznanje britanske publikacije za najprivlačniji grad za ulaganja. Leskovac ima kako je naglasio gradonačelnik pozitivno okruženje za peduzetnike i stvaranje novih radnih mesta, a rad privrednika je uspeša kako za lokalne tako i strane.
Održan je sajam zapošljavanja , predstavljena nova radna mesta preko 570, a na evidenciji službe je 11.500 lica. U poslednjih deset godina je zapošljeno preko 11 hiljada ljudi kroz razne mere politike zapošljavanja, naglasio je gradonačelnik.
Brojna su ulaganja u infrastrukturu , puteve i vodovodnu mrežu, što doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana.
Završen je hisarski put i trim staza na Hisaru.
U rehabilitaciju puteva je uloženo 28,4 miliona dinaraa u dužini od 4,8 kilometara.
Gradonačelnik je naveo i ulaganja kada je reč o vodovodnoj mreži, a u sekundarnu mrežu su uložena sresdstva od 28,6 miliona dinara.
Gradonačelnik Cvetanović je pobrojao i završene radove na saobraćajnicama u vrednosti 13 miliona dinara, na osvetljenju, fabrici vode u Gornini, ulaganja u javna i javno komunalna preduzeća.
Vodovodna mreža je zamenjena u dužini 2000 metara,završena vodozahvatna brana Gradište, sredstvima iz budžeta grada od preko 19 miliona dinara, radi snabdevanja vodom stanovnika Grdelice.

Kao veoma važan je iznet početak izvođenja radova na kanalizacionoj mreži u 16 naseljenih mesta, a radovi se izvoide trenutno u 11 naseljenih mesta, dok je ukupna investicija 18 miliona evra sredstava Vlade RS i kraljevine Holandije.
U toku su radovi na potpunoj gasifikaciji ukupne vrednosti 50 miliona evra u narednih 10 do 12 godina, kotlarnica Dubočica je dobila novi gasni kotao, vrednosti preko milion evra i potpuno sa tri kotla prešla na gas.
Završena je rekonstrukcija jednog krila leskovačke bolnice koja zbrinjava 250 hilada ljudi.
Uložena su republička sredstva 135 miliona dinara, uz najsavremenije aparate koji pružaju najprecizniju dijagnostiku.