DruštvoVesti

OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE

U prostorijama Odseka za tehnološko umetničke studije Akademije Južna Srbija danas je održano stručno savetovanje povodom obeležavanja međunarodnog Dana planete Zemlje radi angažovanja što šire javnopsti u pronalasku različitih modaliteta zaštite životne sredine.
,,Jedan dan ne može da promeni ništa ako svakodnevnim neodgovornim odnosom prema životnoj sredini i okruženju u kome živimo, zagađujemo zemlju, vodu i vazduh i ugrožavmo biljne i životinjske vrste. Odgovoran odnos prema našoj Planeti je odgovoran odnos prema sadašnjosti nas samih, ali i prema budućnosti naše dece, poručila je gradska većnica Sanja Milošević.
Međunarodni dan planete Zemlje se obeležava 22. Aprila. Ima za cilj da poveća svest ljudi o ugroženosti životne sredine i aktivira i angažuje što širu javnost u pronalasku različitih modaliteta zaštite životne sredine u čemu značajnu ulogu ima Odeljenje za zaštitu životne sredine.
Po rečima profesora Odseka za tehnološko umetničke studije Akademije Južna Srbija Miodraga Šmelcerovića iz godine u godinu je prisutno sve više učesnika iz osnovnih i srednjih škola na obeležavanju međunarodnog Dana planete.
Ovom prilikom gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću i Gradskom Veću dodeljene su zahvalnice za učešće na stručnom savetovanju na temu : „Ambalažni otpad kao globalni problem planete Zemlje“, na početku koga je sve prisutne pozdravila u ime Odseka za tehnološko umetničke studije Akademije Južna Srbija direktorka Emilija Đikić Jovanović.