DruštvoVesti

OBELEŽENO 150 GODINA OSNOVNE ŠKOLE U TUREKOVCU

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu Osnovna škola Đura Jakšić iz Turekovca obeležila je sinoć 150 godina postojanja i rada.

Direktor škole Marjan Mladenović obraćajući se prisutnima je rekao da ova škola živi zahvaljujući nekoj deci iz prošlosti. Mladenović je naglasio  da je ova škola  oduvek ispunjena životom, pa je ovo i prilika da se pokaže da bez prošlosti nema ni sadašnjosti ni budućnosti. Veličanstvena je činjenica činjenica da u jednom kraju žive ljudi koji su 150 godina neprestano verovali u moć obrazovanja. Oni nisu odustajali, čak i u veoma izazovnim trenucima, već su se borili protiv neznanja i mraka, verujući da je obrazovanje jedan veoma važan posao i da na njemu treba da radimo svi zajedno. Putovanje u prošlost upriličeno je i prikazivanje filma koji prati istoriju ove ustanove tokom veka i po postojanja.

U ime Lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića se obratila i čestitala jubilej Brankica Stamenković, član Gradskog veća.

Ovo je škola za ugled svima naglasila je u svom obraćanju načelnica Školske uprave Marina Ilić.

U zabavnom delu programa su, pored učenika i nastavnog osoblja, učestvovali i članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod rukovodstvom Nikole Živkovića.