DruštvoVesti

OBELEŽENO 65 GODINA POSTOJANJA MEDICINSKE ŠKOLE

Medicinska škola u Leskovcu je svečnom akademijom i predstavljanjem izložbe i monografije o ovoj obrazovnoj ustanovi u Narodnom pozorištu obeležila 65 godina uspešnog postojanja i rada.
,,Moto naše škole je „Učimo za života ne za ocenu!“ Teorija ima smisao samo ukoliko se primenjuje u praksi, a praksa je život i realnost sa brigama, bolestima i problemima. U tom segmentu ključnu ulogu imaju zdravstveni radnici. Njihov zadatak nije lak, ali je human i vredan divljenja” poručila je direktorka Medicinske škole Marija Savić na svečanoj akademiji.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kome je uručena zahvalnica za podršku je kazao da je Medicinska škola primer odlične organizacije, posvećenosti i istrajnosti ka dobro postavljenom cilju – da iz škole izlaze učenici koji su odmah spremni za praktičan rad, ali i za dalje usavršavanje i školovanje.
,,Pored tradicije kojom se diči, koju održava i prenosi iz generacije u generaciju, ova škola nas iznenađuje inovacijama, projektima i uspesima” istakao je Cvetanović.

Medicinka škola je u saradnji sa Istorijskim arhivom priredila u okviru jubileja izložbu na kojoj je prikazan vremeplov o školi.

Izložbu je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević.
izjava 06.33 ova izložba 07.30 otvorenom
Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca
,,Vodič kroz izložbu – Medicinska škola u Leskovcu, 65 godina postojanja i rada“ štampan je u 400 primeraka, a građani mogu izložbu otvorenu u Narodnom pozorištu da pogledaju narednih dana u LKC.