DruštvoVesti

OČIŠĆEN KANAL U KUMAREVU KOJI JE PLAVIO NJIVE

U Kumarevu je u toku čišćenje kanala koji je predstavljao uzrok poplava u ovom delu grada Leskovca čija se sanacija sprovodi u dužini 2,5 kilometra.

U nadležnosti lokalne samouprave grada Leskovca je 560 kilometara vodotokova drugog reda za čiju se sanaciju svake godine donosi Operativni plan odbrane od poplava, kazala je PR gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović.
Prva faza na ovoj lokaciji je vađenje i izmuljavanje otpada a druga faza je postavljanje propusta, ranije ovaj kanal uopšte nije rađen, bio je potpuno zapušten, istakao je šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Rade Velinov. Kako je dodao efekat se već vidi.
Prema planu Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave grada Leskovca u ovoj godini je u okviru Operativnog plana odbrane od poplava predviđeno uređenje 12 lokacija na teritoriji grada.

Pored ove lokacije u Kumarevu odrađena je lokacija u Šišincu, radi se lokacija u Kaluđercu, a od ponedeljka kreću radovi u Pečenjevcu. Nakon toga se mašine sele na Orašačku reku.
Sa ciljem zaštite stanovništa, infrastrukture i poljoprivrednih resursa od poplava, otkako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim timom preuzeo odgovornost za rukovođenje gradom uređeno je 120 kilometara vodotokova drugog reda na 110 lokacija i za te namene izdvojena je suma od 45 miliona dinara. Što se tiče tekuće godine izdvojeno je oko sedam miliona dinara.