DruštvoVesti

OD DANAS U SVIM ŠKOLAMA ŠKOLSKI POLICAJCI

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od danas dežuraju školski policajci, a kako nam je rečeno u Osnovnoj školi ,,Josif Kostić” od početka nastave pa do kraja prisutna su dva policajca i jedno vozilo.
„U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od danas je pojačano prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je stalno prisustvo školskog policajca“, poručili sui z Uprave policije.
Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova zaštita bezbednosti učenika, zaposlenih u školama i škola, kao i očuvanje mira i sigurnosti svih građana.
Upravo toj sigurnosti po rečima direktora OŠ ,,Josif Kostić” Milana Tončića doprinosi prisustvo školskih policajaca.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u narednom periodu, intenzivirće preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice, sa ciljem podizanja bezbednosne kulture i svesti dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.
Poslednjih nekoliko dana, nakon dva tragična događaja, u Srbiji prijavljeno više od 120 događaja zbog pretnji učenika, kao i objavljivanja neprimerenih sadržaja na društvenim mrežama, koji dodatno unose nemir i strah.