DruštvoVesti

,,ODGOVOR 2021″

Združeno taktička vežba „Odgovor 2021“ Vojske Srbije i Policije na poligonima „Orešac“ i „Pasuljanske livade“ kojoj prisustvuju predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Aleksandar Vučić, ministar odbrane Stefanović i načelnik Generalštaba general Mojsilović održana je danas.

Jedinice policije i Vojske Srbije izvode intenzivne vežbovne aktivnosti u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“, a završna faza vežbe izvendena je danas na poligonima Pasuljanske livade i Orešac.
U vežbi su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.
Na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“ najvišem državnom i vojnom rukovodstvu i široj javnosti prikazan je deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva jedinica policije i Vojske prilikom rešavanja kriznih situacija.
Prikaz je otpočeo dinamičnom akcijom specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije na poligonu „Orešac“. Na „Pasuljanskim livadama“ su prikazani postupci ojačane borbene grupe u odbrani sa prelaskom u protivnapad.
Pored izuzetne obučenosti i visokog nivoa sinhronizacije, predstavljena je i efikasnost dejstva dela najsavremenijih sistema naoružanja koje koristi Vojska Srbije.