DruštvoVesti

ODLUKE GRADSKOG VEĆA – GRAD LESKOVAC FINANSIRAĆE PREMIJERU FILMA „TOMA“ I PREVOZ UČENIKA

Iz budžeta grada Leskovca biće izdvojena sredstva za troškove organizacije premijere filma „Toma“, koja će se, kako je najavljeno, održati u četvrtak, 30. septembra. Današnjom odlukom Gradskog veća, novac će biti opredeljen i za kupovinu knjiga „Toma Zdravković – 68 neispričanih priča“.  Između ostalog, usvojene su i saglasnosti kojima se osnovnim školama „Svetozar Marković“ i „Vuk Karadžić“ odobrava da zaključe ugovore sa prevoznicima o prevozu učenika.

Na današnjoj sednici Gradskog veća istaknuto je da će sredstva u iznosu od 600.000 dinara na ime troškova kupovine knjiga „Toma Zdravković – 68 neispričanih priča“ biti izdvojena iz budžeta grada Leskovca za 2021. godinu.

Premijera filma „Toma“ zakazana je za četvrtak 30. septembar, na dan kada će biti obeležena tridesetogodišnjica od smrti Tome Zdravkovića. Lokalna samouprava omogućiće građanima da potpuno besplatno pogledaju film o životu i stvaranju jednog od najčuvenijih srpskih pevača koji je detinjstvo proveo u Pečenjevcu i karijeru započeo u Leskovcu.

Novac za organizaciju ove premijere u iznosu od 1.200.000 dinara, takođe, će biti opredeljen iz gradskog budžeta.

Na današnjem dnevnom redu, našla se i odluka kojom je data saglasnost Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Leskovcu da sa ovlašćenim prevoznikom „Frenki Komerc“ zaključi ugovor o nadoknadi troškova prevoza za 26 učenika koji imaju prebivalište u Gornjoj Jajini i Palikući i teritorijalno pripadaju Osnovnoj školi u Velikom Trnjanu.

U skladu sa odlukom Gradskog veća, još jedna leskovačka osnovna škola „Vuk Karadžić“, zaključiće ugovor o prevozu za 11 đaka sedmog i osmog razreda koji pohađaju nastavu u ovoj školi po posebnom programu za nadarene učenike iz oblasti matematike.

Između ostalog, na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i program korišćenja sredstava ostvarenih od naknade za upotrebu šuma i šumskog zemljišta na teritoriji grada Leskovca za 2021. godinu.