DruštvoVesti

STEFANOVIĆ POSETIO VOJNU BOLNICU U NIŠU

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović koji je danas obišao nišku Vojnu bolnicu pozvao je danas građane Srbije da budu maksimalno disciplinovani i da se vakcinišu protiv kovida, podsećajući da je to jedini način da steknemo imunitet i da sprečimo dalje širenje ove opake bolesti.

Ministar odbrane obišao je danas Vojnu bolnicu u Nišu, koja je u ponedeljak ponovo ušla u kovid sistem sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta. Trenutno se na lečenju nalaze 66 pacijenata, dok su gotova sva kiseonična mesta popunjena.

Stefanović je izrazio zabrinutost što su kapaciteti Vojne bolnice Niš u tako kratkom roku već skoro u potpunosti popunjeni.

Stefanović je istakao da ima dovoljno vakcina i uputio apel da se ljudi na vreme vakcinišu.

Ministar Stefanović susreo se ovom prilikom sa porodicom Đenić koju čini četvoro lekara koji su angažovani u borbi protiv kovida od početka pandemije.

Pukovnik dr Nebojša Đenić, načelnik Sektora hirurških grana u Vojnoj bolnici Niš, njegova supruga dr Vesna Đenić, načelnik Odeljenja infektologije, sin dr Darko Đenić, lekar opšte prakse u Vojnoj bolnic i ćerka dr Saša Đenić, lekar na specijalizaciji u niškom Kliničkom centru, angažovani su u kovid sistemu kroz vojnu i civilne bolnice od početka pandemije.