ODRŽAN KONCERT UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE

Učenici Muzičke škole „Stanislav Binički“, koji su osvojili nagrade na Republičkom takmičenju i festivalu muzičkih i baletskih škola Srbij održali su sinoć koncert u svečanoj sali grada Leskovca.
Dodela diploma svim nagrađenim učenicima upriličena je pre početka koncerta.
,,Večeras će se prestaviti samo deo učenika, jer, realno, predugo bi trajao kad bi svi nastupili. Oni koji neće nastupiti večeras imaće svoju priliku da nastupe za Dan muzike, 21. juna“ kazala je direktorka Muzičke škole ,,Stanislav Binički” Biljana Miljković.
Ove godine je Repuličko takmičenje Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, održano u Beogradu i Novom Sadu od 01. do 15.aprila, a učenici osnovne i srednje Muzičke škole “Stanislav Binički” ukupno su osvojili 27 nagrada: jedan Laureat,pobednik kategorije, 9 prvih nagrada, 10 drugih, 7 trećih nagrada i jednu pohvalu.
Ekipa učenika Muzičke škole takmičila se u kategoriji solista sa četiri učenika, i osvojila četiri prve nagrade na 65. festivalu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, koje je održano u Nišu od 07. do 13.maja, a takmičilo se 55 osnovnih škola iz cele Srbije.
U toku školske godine na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta, održanom u Beogradu, osvojeno je ukupno devet prvih nagrada, jedna druga nagradu, tri treće nagrade i jedna pohvala.