PolitikaVesti

DSS POVODOM ODUZIMANJA PROSTORIJA

Poslednjih dana Gradsko veće, pojedine stranke i neki privatni preduzetnici licitiraju ko će zauzeti kancelarije koje je godinama unazad koristila Demokatska stranka Srbije.
Želimo da sve upoznamo sa činjenicama oko otuđenja prostorija, navodi se u saopštenju za javnost ove stranku povodom kako navode spekulacija oko prostorija DSS-a u Leskovcu.
Radnici JP Dom su, krajem juna meseca tekuće godine, nezakonito upali u prostorije DSS-a u Leskovcu, razvalili bravu, promenili ključ i stavili katanac i time nam onemogućili ulaz u prostorije. Pritom nisu obavestili nikoga od članova Gradskog odbora naše stranke, a osim prostorija, sprečili su nas da preuzmemo stranački pečat, zastave i neke lične stvari koje su ostale u kancelariji. Za pomenuti čin saznali smo sasvim slučajno, i tek tada, u razgovoru sa pomoćnikom direktora JP Dom, saznali smo da smo utuženi za 72000 dinara. Ponudu da taj iznos platimo JP Dom nije mogao da prihvati, već nas je uputio na Gradsko veće.
Odmah smo podneli zahtev za prijem kod gradonačelnika sa ponudom da regulišemo dug – do danas nismo dobili odgovor na zahtev.
Pokušali smo i da preuzmemo stranačka obeležja i lične stvari koje su ostale zaključane, i sredinom avgusta uputili zahtev JP Dom da nam omogući pristup. I na taj zahtev još nismo dobili odgovor.
I sada Gradsko veće dodeljuje prostorije GG Zajedno za Leskovac!!!

Vrlo je simptomatično da je baš odbornička grupa Zajedno za Leskovac na prethodnoj sednici skupštine tražila da se DSS-u oduzmu prostorije zbog neplaćenog računa, koje se sada dodeljuju baš njima. Da li je to igra “zavadi pa vladaj“ ili je u pozadini nešto drugo, ostaje nam samo da nagađamo.
DSS je angažovala advokata koji će se pozabaviti zakonitošću oduzimanja prostorija i daljim merama.
Gradski odbor DSS Leskovac