KulturaVesti

ODRŽAN ,,LE SAKS FEST“

U organizaciji TOL sinoć je drugu godinu za redom  u okviru manifestacije „Leskovački letnji festivali 2021“,  priređeno  veče saksofonista pod nazivom „LE SAKS FEST”, sa revijalnim nastupima poznatih saksofonista našeg grada, a pored revijalnog dela,  po prvi put organizovano je takmičenje za mlade saksofoniste iz cele Srbije do 18 godina starosti.

Takmičenje je pratio i ocenio stručni žiri u sastavu: Bratislav Đorđević – Backo, Dimitrijević Rade – Raca, iz Leskovca, kao saksofonisti sa preko 40 godina iskustva i Ristić Predrag, profesor muzike u srednjoj muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Leskovcu.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su:

I mesto – Dušan Stanojević iz Jagodine

II mesto – Lazar Alimpijević iz Jagodine

III mesto – Jovan Arivović iz Pirota

Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara obezbedila je mesara “MK” iz Leskovca, a van konkurencije je najmlađi učesnik takmičenja, Petar Živković iz Leskovca (2010. godište) kojeg je Turistička organizacija grada Leskovca nagradila  vikendom u Sokobanji.

Celovečernji program i nastup saksofonista u revijalnom i takmičarskom delu programa pratio je  renomirani leskovački orkestar „Južnjaci“ iz Leskovca.