DruštvoVesti

ODRŽANA 13.GODIŠNJA KONFERENCIJA O EKONOMSKIM REFORMAMA U SRBIJI

Izvršni odbor NALED-a održao je 13. godišnju konferenciju o ekonomskim reformama u Srbiji povodom predstavljanja 100 preporuka za bolje uslove poslovanja. Ujedno je u okviru onlajn konferencije predstavljeno 13. izdanje Sive knjige, i zajedno sa liderima Vlade i međunarodne zajednice razmotreni su reformski prioriteti i mere za podršku privredi u uslovima pandemije. Ovoj sednici prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, član upravnog odbora NALED-a.
Ključni govornici na sednici bili su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić- Tepavčević, ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, ambasador Nemačke Tomas Šib, ambasador Švedske Jan Lundin, ambasadorka Ujedinjenog kraljevstva Šan Meklaud, generalni direktor kompanije Koka-kola Svetoslav Atanasov i predsednik izvršnog odbora NALED-a Dejan Đokić.
Leskovac ostvaruje odličnu saradnju sa NALED-om koji je prošle godine po četvrti put gradu na Veternici izdao BFC sertifikat za lokalnu samoupravu za izuzetnom poslovnim ambijentom, idealnim kako za strana tako i za domaća ulaganja.