DruštvoVesti

NOVI UGOVOR GRADA I HELP-A

POTPISAN NOVI UGOVOR O SARADNjI IZMEĐU GRADA LESKOVCA I NEMAČKE ORGANIZACIJE HELP
Ugovor između Grada Leskovca i nemačke organizacije HELP projekat – „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godina ukupne vrednosti 96 hiljade evra, danas su potisali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Maša Bubanj, menadžer za ekonomski razvoj organizacije HELP. Učešće u projektu grada Leskovca je 33 hiljade i 600 evra, dok ostatak finansira nemačka Vlada preko organizacije HELP.

Maša Bubanj je istakla da je ovo osmi po redu projekat koji se realizuje uz pomoć nemačke Vlade, a cilj je socio-ekononski razvoj i podrška privrednom oporavku usled izazvane kovid-19 pandemije. Cilj je da se ojačaju mali privrednici uz određenu metodologiju koju nemačka organizacija HELP sprovodi. Po njenim rečima prema poslednjoj analizi koju je HELP radio preko 74% podržanih biznisa od 7000 u Srbiji je i dalje aktivno.
,,Do sada je u saradnji grada i organizacije HELP realizovano 8 projekata ekonomskog osnaživanja, zapošljavanja i samozapošljavanja u vrednosti od preko milion evra, tačno milion i sto deset hiljada evra, i to dodelom 366 pojedinačih grantova u opremi i za jednu kooperativu, uz sufinansiranje grada od 30 %”, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.
Putem ovog programa podržano je 40 grantova o donaciji opreme prosečne vrednosti 2400 evra i to za zanatske i uslužne delatnosti. Pored toga, podržanim korisnicima biće pružena i mentorska i savetodavna pomoć u procesu osnivanja ili, ako već postoji samostalna delatnost, u procesu širenja te poslovne delatnosti, zatim poslovne i stručne obuke zajedničkim delovanjem lokalnih partnera, istaknuto je na konferenciji za novinare.