ODRŽANO TAKMIČENJE UČENIKA U PRIREMI ROŠTILJA
U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi je u okviru 31. leskovačke ,,Roštiljijade,, organizovano 28. po redu, tradicionalno takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola u pripemi jela sa roštilja, a žiri je imao veoma težak zadatak da proglasi najbolje.
Na tradicionalnom takmičenju učenika u pripremi jela sa roštilja učestvovalo je 7 srednjih ugostiteljsko – trgovinskih škola iz Leskovca, Vrnjačke Banje, Vučja, Bujanovca, Beograda, Struge i Kruševa iz – Severne Makedonije.
Žiri je imao nimalo lak zadatak da proglasi najbolje ekipe u tri kategorije:pripremanje ćevapa, pljeskavice i inovacije, odnosno jela po izboru. Sva su jela bila dobro pripremljena, ali presudne su bile nijanse.
Rezultati takmičenja su sledeći:
Kategorija „Pripremanje ćevapa „
I mesto – Bojan Veličković i Aleksandar Nikolić – “Sveti Sava”, Bujanovac
II mesto – Tomče Stojkoski i Hristina Soleska – SOU “Naum Naumovski – Borče”, Kruševo
III mesto – Filip Nikolić i Anđela Mladenović – “Svetozar Krstić Toza”, Vučje
Kategorija „Pripremanje pljeskavice„
I mesto – Anastasija Trajković i Jovana Cvetković – TUŠ Leskovac
II mesto – Miloš Kržanović i Nevena Pavlović – UTŠ Vrnjačka Banja
III mesto – Luka Belić i Dragoljub Topalović – UTŠ , Beograd
Kategorija „Inovacija“
I mesto – Miloš Kržanović i Nevena Pavlović – UTŠ Vrnjačka Banja
II mesto – Luka Belić i Dragoljub Topalović – UTŠ , Beograd
III mesto – Mersini Šljivin i Dina Imeroska – SOU “Niko Nestor” , Struga
Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola poneli su učenici Miloš Kržanović i Nevena Pavlović – UTŠ Vrnjačka Banja
U okviru ovogodišnje Roštiljijade je predviđeno za danas takmičenje u pripremi najveće pljeskavice iz ruke na platou ispred centralne pozornice.