DruštvoVesti

ODRŽANO TAKMIČENJE UČENIKA U PRIREMI ROŠTILJA

U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi  je u okviru 31. leskovačke ,,Roštiljijade,, organizovano 28. po redu, tradicionalno takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola u pripemi jela sa roštilja, a žiri je imao veoma težak zadatak da proglasi najbolje.

Na tradicionalnom takmičenju učenika u pripremi jela sa roštilja učestvovalo je 7 srednjih ugostiteljsko – trgovinskih škola iz Leskovca, Vrnjačke Banje, Vučja, Bujanovca, Beograda, Struge i Kruševa iz  – Severne Makedonije.

Žiri je imao nimalo lak zadatak da proglasi najbolje ekipe u tri kategorije:pripremanje ćevapa, pljeskavice i inovacije, odnosno jela po izboru. Sva su jela bila dobro pripremljena, ali presudne su bile nijanse.

            Rezultati takmičenja su sledeći:

Kategorija „Pripremanje ćevapa „

I mesto – Bojan Veličković i Aleksandar Nikolić – “Sveti Sava”, Bujanovac  

II mesto – Tomče Stojkoski i Hristina Soleska – SOU “Naum Naumovski – Borče”, Kruševo

III mesto – Filip Nikolić i Anđela Mladenović – “Svetozar Krstić Toza”, Vučje

Kategorija „Pripremanje pljeskavice

I mesto –  Anastasija Trajković i Jovana Cvetković –  TUŠ Leskovac

II  mesto – Miloš Kržanović i Nevena Pavlović – UTŠ Vrnjačka Banja

III mesto – Luka Belić i Dragoljub Topalović – UTŠ , Beograd

Kategorija „Inovacija“

I mesto – Miloš Kržanović i Nevena Pavlović – UTŠ Vrnjačka Banja

II mesto – Luka Belić i Dragoljub Topalović – UTŠ , Beograd

III mesto – Mersini Šljivin i Dina Imeroska – SOU “Niko Nestor” , Struga        

Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola poneli su učenici Miloš Kržanović i Nevena Pavlović – UTŠ Vrnjačka Banja

U okviru ovogodišnje Roštiljijade je predviđeno za danas takmičenje u pripremi najveće pljeskavice iz ruke na  platou ispred centralne pozornice.