DruštvoVesti

SRBIJA IMA RETKU PRIVILEGIJU DANAS U SVETU DA IMA VAKCINE, ISKORISTIMO TO

Prvu dozu vakcine na području vlasotinačke opštine  primilo je do sada blizu 4000 ljudi, odnosno oko 17%  starijih od 18 godina, a revakcinisano je oko 10% te populacije. Vakcinacija se obavlja u Domu zdravlja u Vlasotincu i Crnoj Travi, a predsednik opštine Bratislav Petrović formirao je komisiju koja će koordinirati aktivnosti vezane za imunizaciju.

-Zadatak komisije je da u saradnji sa predsednicima seoskih mesnih zajednica prikupi podatke o licima zainteresovanim za imunizaciju, prijavi ih preko portala e-uprave i u saradnji sa Domom zdravlja organizuje vakcinaciju na isturenim vakcinalnim punktovima. Mislim da treba da se vakcinišu svi koji mogu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu – kaže predsednik vlasotinačke opštine koji se je već revakcinisao vakcinom kineskog proizvođača.

Kineskim „Sinofarmom“vakcinisali su se i njegov zamenik Vladimir Kocić i načelnik opštinske uprave Marjan Stanković.

-Pozivam građane da se odazovu pozivu za imunizaciju i vakcinišu se, kako bismo spasili živote, zaštitili jedni druge i vratili život u normalu. Srbija ima retku privilegiju danas u svetu da ima dovoljno vakcina i mislim da to treba da iskoristimo  – poručio je Stanković.

Broj pregleda u kovid ambulanti posednjih nedelju dana kreće se između 170 i 200 pacienata dnevno, što je kažu zdravstveni radnici, veliki broj. U vlasotinačkom Domu zdravlja trenutno su na raspolaganju vakcine proizvođača Fajzer i Sinofarm. Na raspolaganju je bila i Astra Zeneka, čija revakcinacija ide za tri meseca.