OKO 300 VLASOTINAČKIH MALIŠANA UČESTVOVALO NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

Sportske igre mladih, najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, održana je danas na stadionu Rosulja u Vlasotincu. Više od 300 učenika osnovnih škola, od prvog do osmog razreda, uzelo je učešće u okviru ove sportske manifestacije.

Opština Vlasotince danas je bila domaćin karavanu radosti i prijateljstva. Pored učenika osnovnih škola, koji su se takmičili u brojnim disciplinama, manifestacija Dunav osiguranje Sportske igre mladih pružila je priliku i mališanima predškolskog uzrasta da budu deo ove sportske priče.

Ova manifestacija, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, već više godina okuplja učenike iz čitave Srbije.
Interesovanje za učešće, iz godine u godinu je sve veće. Od osnivanja Igara do danas u njima je učestvovalo više od 2 miliona mladih ljudi.
Takmičare je danas na stadionu Rosulja pozdravio i predsednik opštine Vlasotince, Bratislav Petrović.

Deveta sezona Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije, zbog mnoštva novih sadržaja, koji se nude deci, a među njima su i ekološke radionice “Čuvajmo našu planetu”.
Mališani su se danas u Vlasotincu takmičili u fudbalu, odbojci, između dve vatre, i trčanju na 60 metara, a najbolji su se plasirali na regionalno takmičenje koje će biti održano u Surdulici 13. juna. Državno će biti priređeno u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula, a finalno takmičenje najavljeno je za avgust u Splitu, u Hrvatskoj.
U okviru krovnog projekta „Prijatelj od detinjstva“, Kompanija „Dunav osiguranje“, godinama podržava Sportske igre mladih, najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi, priznatu od strane UEFA i Međunarodnog olimpijskog komiteta i koja je, između ostalog, postala jedna od omiljenih, među mladim sportistima i decom, koja žele da se druže i budu aktivna.