DruštvoVesti

OTVARAJU SE PUNKTOVI ZA MASOVNU IMUNIZACIJU GRAĐANA U HALI PARTIZAN

Na predlog Zavoda za javno zdravlje na teritoriji grada Leskovca otvara se punkt za imunizaciju protiv Kovid-19, izdvojen iz matičnog objekta Doma zdravlja, u sportskoj hali Partizan u Leskovcu, odlučeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.
Ovaj punkt će se organizovati u skladu sa dostavljenim instrukcijama od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a poplanu i organizaciji pukntova za masovnu vakcinaciju koji je izgrađen od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Lice zaduženo za imunizacije ispred Doma zdravlja Leskovac biće zamenik direktora dr Časlav Nedeljković, a za organizaciju rada punkta dr Slavica Miladinović, odlučeno je na 45.sednici Štaba za vanredne situacije grada Leskovca danas održanoj.
,,Cilj formiranja punkta je da se na organizovan način, uz poštovanje svih mera zaštite od infekcije i principa bezbednosne imunizacione prakse, vakciniše što veći broj osoba za što kraće vreme,“ kazao je komandant štaba i gradonačelnik Goran Cvetanović ističući da se i sam odlično oseća nakon primljene vakcine protiv korona virusa.
Dodao je i da država ulaže velike napore da nam omogući besplatnu vakcinu i izbor iste što nije slučaj u svim zemljama.
„Verovatno ste danas u medijima videli da je predsednik Republike Aleksandar Vučić dočekao avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm, ali i da je najavio da će od ponedeljka stići 19.500 vakcina Fajzer a u utorak 250.000 ruske Sputnjik vakcina. Ovolika količina vakcina u rekordnom roku je još jedan dokaz da Srbija vodi odgovornu i korektnu spoljnu i unutrašnju politiku i da je zdravlje i dobrobit građana na prvom mestu,“ – i pozvao sve da budu odgovorni kako bi se život vratio u tokove kakvi su bili pre korona virusa.