DruštvoVesti

SANACIJA PUTEVA I PAKETI POMOĆI ZA ŽITELjE ORUGLICE I OKOLNIH MESTA

Na područjima grada koja su bila zahvaćena poplavom i aktivnostima koje su nadležne službe preduzele u poslednja dva dana kako bi sanirali štetu i pomogli stanovnicima tih mesta posebna pažnja je posvećena sanaciji puteva u Mesnoj zajednici Oruglica, gde spadaju zaseoci Gornja i Donja Oruglica, Gagince, Melovo i Ravni del, obezbeđivanju snabdevanja električnom energijom i pomoći stanovništvu.
Putevi su oštećeni usled pada drveća.

Ekipe JKP Komunalac Leskovac su izvršile seču drveća, zajedno sa meštanima, dok je JP Urbanizam i izgradnja obezbedila mehanizaciju za raščišćavanje, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da na ovim prostorima, u ovom trenutku, ne postoji redovno snabdevanje električnom energijom, zbog kvarova i oštećenja mreže i dalekovoda, ekipe EPS-a rada na otklanjanju kvarova, a preko Srpsko– ruskog humanitarnog centra Niš obezbećen je agregat snage 120 kilovata, koji je iz Niša sinoć stigao u Leskovac i dat na raspolaganje EPS-u.
Sve je u cilju pomoći građanima oko rešavanja problema snadbevanja električnom energijom. Pritom su članovi saveta mesne zajednice u saradnji sa Crvenim krstom podelili 130 paketa pomoći za stanovnike Oruglice i okolnih mesta.
Tokom jučerašnjeg dana smo sanirali kanal u Bogojevcu,kod postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vršili ispumpavanje vode u Turekovcu, radili na sanaciji putne infrastrukture u Gornjim i Doljem Bunibrodu, kao i okolnim mestima.
Danas će ekipe Civilne zaštite posetiti manojlovački kraj gde će se nastavili sa rešavanjem problema nastalih usled velikih bujičnih voda i poplavnog talasa.
Grad Leskovac, maksimalno sa svom raspoloživom mehanizacijom, ljudstvom i opremom pomaže građanima u otklanjanju posledica poplave. Formirane su i Komisije za procenu šteta na poljoprivredi, stambenim i privrednim objektima, infrastrukturi i stvarima i one su od juče krenule sa radom.