OTVOREN NOVI PRIVATNI VRTIĆ U GRADU

Leskovac je bogatiji za još jedan privatni vrtić ,,Zvezdica” u koji će moći da se upiše 78 mališana, a koji je svečano otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
Prvatni vrtić ,,Zvezdica” u vlasništvu porodica Mišić i Filipović će već od ponedeljka naredne sedmice početi upis mališana od tri do sedam godina u tri grupe, a o njima će brinuti šest vaspitačica, medicinska sestra, pedagog koji pored redovnog osmišljava i mnoge druge kreativne sadržaje i spremačica.
Miloš Filipović, direktor PU ,,Zvezdica” je najavio proširenje kapaciteta već sredinom ove godine i jaslenu grupu za najmlađe koja nedostaju gradu i roditeljima koji treba da smeste bebe u vrtić dok su na poslu.

,,Boraveći u objektima koji se bave predškolskim obrazovanjem deca stiču najranija znanja, uče da budu u kolektivu i pripremaju se za odlazak u školske klupe” kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović poželevši kolektivu vrtića mnogo uspeha u radu uz obećanje da će grad pružiti svu potrebnu podršku. On je dodao da je sve veće interesovanje privatnih subjekata za otvaranjem vrtića, što pokazuje da imaju poverenje u lokalnu samoupravu, koja je izjednačila uslove za boravak dece u državnim i privatnim vrtićima.

Gradonačelnik je još jednom istakao da je potrebno ubrzati dobijanje odbijenica PU ,,Vukica Mitrović” koja na listi čekanja za upis ima 700 dece, da bi ona mogla da se upišu u privatne vrtiće.
Inače objekat vrtića ,,Zvezdica” se odlikuje autentičnim ambijentom jer se radi o kući iz međuratnog perioda, kada je Leskovac bio bankarski i industrijski centar i zaštićen je kao spomenik kulture.