KulturaVesti

ОТVORENA IZLOŽBA NILUFAR BANISADR U LKC

Izložba Plavo i roze Hymen/Velovi na vetru umetnice iranskog porekla koja živi u Francuskoj Nilufar Banisadr koja je realizovana u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji otvorena je danas u holu LKC.
Reč je o izložbi koja se pre svega bavi položajem žena, naročito tamo gde ne mogu u potpunosti da se ostvare i njihovom intimom. Izložba je organizovana u okviru Beogradskog meseca fogografije, a otvorio ju je  David Pujado, direktor  ovog festivala. Istakao je da  ovaj festival ima kao jedan od ciljeva da promoviše i srpske fotografe.
Beogradski mesec fotografije organizovao je takodje  izložbu francusko-iranske fotografkinje Niloufar Banisadr u galeriji Francuskog instituta u Beogradu. Svečano otvaranje je bilo 9. septembra  a izložba je bila  otvorena do 12. oktobra ove godine.
Već 22 godine se delo ove umetnice koja je rodjena u Teheranu, a od 
2003.godine živi i radi u Francuskoj razvija i raste. Sastoji se od apstraktnih serija ponekad, često figurativnih koje spaja crvena nit bavljenja pravima žena. Nilugar Banisadr često to radi umetnički kontroverznim postupkom kroz introspekciju i bavljenje svojim iskustvima kao žene, pretočenim u fotografiju.
Leskovačka publika će ovu izložbu moći da pogleda u holu LKC do 13.novembra svakog radnog dana od 8 do 22 sata.