DruštvoVesti

POČELA 32.ROŠTILJIJADA KONCERTOM JELENE KARLEUŠE

Velikim vatrometom i tradicionalnim nastupom leskovačkih mažoretkinja, u pratnji bleh-orkestra Isidora Zećirovića, obeležen je sinoć, početak 32. po redu, najposećenije turističko-gastronomske manifestacije “Roštiljijada”. Svakako, najveću pažnju privukao je koncert večeri, koji je održala Jelena Karleuša.

,,Roštiljijadu za sedam dana poseti blizu pola miliona ljudi i zato smo se i ove godine trudili da opravdamo nikad veća očekivanja! Pored dobre hrane, južnjačkog meraka i čuvenog leskovačkog gostoprimstva, za sve posetioce će biti priređen zabavno-kulturni program za svačiji ukus” poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović otvarajući 32.Roštiljijadu, najveću privredno turističku manifestaciju regiona koju nije omela ni kiša koja je lila sat vremena pred predviđeno otvaranje.

Po rečima direktora TOL Nebojše Kocić i ova se Roštiljijada održava uz veliku podršku grada Leskovca i u skladu sa savremenim trendovima.

Publika je na novom gradskom trgu gde je postavljena velika bina sa led ekranom što je bio zahtev Jelene Karleuša uživala u nastupu regionalne zvezde koja se nije štedela na bini, a publika je sve propratila pevajući njene i hitove drugih pevača. Kako je istakla ona nije štedela svoj honorar koji je uložila u nastup.

Kako se procenjuje koncert Jelene Karleuše je sinoć na trgu propratilo oko 20 hiljada posetilaca Roštiljijade iz grada,okoline i čitavog regiona i više od 70 hiljada preko društvenih mreža.
Za večeras je zakazan koncert hrvatske pevačice Jelene Rozge, sutra Goce Tržan, zatim u četvrtak Riblje Čorbe, u petak Vesne Zmijanac i u subotu na zatvaranju nastup Kikija i pilota.